Vanaf woensdag 2 mei wordt het verkeer op de Turnhoutsebaan (N19) vanaf het tankstation Total tot aan de doorsteek ter hoogte van Hof ter Rielen in Kasterlee over een rijstrook via een doorsteek door de middenberm op het andere baanvak geleid.

Er blijft daardoor een rijstrook over in elke richting (in plaats van twee). De aangepaste verkeerssituatie komt er naar aanleiding van een proefproject van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en blijft geldig tot half juni. Tot die tijd blijft ook de Eikenlaan afgesloten. De bushaltes in de werfzone worden tijdelijk afgeschaft en verplaatst naar het begin en einde van de werfzone. Fietsers ondervinden geen hinder van de werken.
 
Vermindering verkeerslawaai
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer bereidt een proefproject voor op het wegdek van de Turnhoutsebaan richting Kasterlee. Met het proefproject gaat AWV op zoek naar een soort asfalt dat minder geluid genereert dan het materiaal dat normaal gebruikt wordt om toplagen van wegen aan te leggen. Het doel is om verschillende samenstellingen van asfalt te onderzoeken, te beproeven en te testen.

Dat gebeurt door de aanleg van acht proefvakken. Elk proefvak heeft een breedte van ongeveer 7m en een lengte van ongeveer 200m.

De proefvakken, die allen verschillen qua samenstelling, worden met elkaar en met een standaard wegvak vergeleken. Er zullen verschillende metingen worden uitgevoerd, zowel naar geluid als naar kwaliteit van het asfalt. Het einde van het proefproject is voorzien in de zomer van 2014. Het verkeer zal hier, uitgezonderd tijdens de aanleg van de proefvakken, geen hinder door ondervinden.
 
Het proefproject kadert in de Europese Geluidsrichtlijn en de actieplannen die daarin voorzien zijn. Stille wegdekken worden algemeen aanzien als een kostenefficiënt middel om het ook in onze contreien alomtegenwoordige verkeerslawaai mee te bestrijden.